2949: Jackson Browne | The Times You've Come

2949: Jackson Browne - The Times You've Come

(albumspor, For Everyman, Asylum Records, 1973)

For nesten 25 år siden fantes det et svensk musikknettsted som het Feber, der musikkjournalistene Lennart Persson, Andres Lokko, Jan Gradvall og Mats Olsson fikk herje fritt. Det er få ting som har inspirert meg mer enn deres livsbejaende overskuddsjournalistikk om all musikk de bare "måtte" fortelle oss andre om. De startet på denne siden en nedtelling av det de mente var de 3014 beste låtene i verden. Jeg tolker dette antallet som at de ser på verdens beste låt på samme måte som meg, den endrer seg hele tiden og det er uendelig mange av dem. Feber-gjengen kom bare til nummer 2950 på deres nedtelling, så derfor får dere nå her - frekt og freidig - fortsettelsen. Anse det som vår homage til våre svenske skribent-helter.

Så til låta. Kall det et deep cut om du vil. Dette er et klassisk albumspor. Det er på ingen måte Jackson Brownes beste låt. Det er ikke en gang den beste låta på det meget gode albumet, For Everyman. Hele grunnen til at dette er en av verdens beste låter akkurat i dag er at dette er selve fasiten på hvordan en mid-tempo vestkyst-ballade skal arrangeres og produseres. Om noe er balsam for ørene, så er det lyden av denne produksjonen. Gitarene til Browne og David Lindley flettes sammen og er i forgrunnen sammen med vokalen. Bak der er det et hinsides soft og deilig komp levert av mesterbassist Leland Sklar og trommis Russ Kunkel. De to der er jo sjefsleverandører av perfekt vestkyst-komp. I tillegg leverer Bonnie Raitt en helt utsøkt harmonivokal.

Tekstmessig ikke akkurat Jackson Brownes beste dag på jobben, men det er en søt og fin kjærlighetstekst som kanskje eller kanskje ikke på sett og vis handler om selve akten. Jaja, nok om det. Akkurat i dag er dette en av verdens beste låter.

Hør den her, eller aller helst, let opp skiva For Everyman på vinyl. Den er god. Ikke er den dyr heller.

Stian F. Svehagen

Comments