Ingvild Flottorp & Øyvind Blomstrøm | On the Run

Foto: Aurora Hannisdal

Innimellom dukker det opp noen låter som bare treffer akkurat der de skal. Den første singelen fra det nye samarbeidet til Ingvild Flottorp og Øyvind Blomstrøm, On the Run, er en sånn. Herlig bakpå-funky country-folk av beste sort. En skulle tro at duoen hadde vært i Nashville og fått hyra inn selveste Kenny Buttrey på trommer. (De har ikke det, det er Blomstrøm som spiller trommer og nær sagt alt annet på låta). 

Det er vel dette som Gram Parsons kalte cosmic american music. Litt sløy psykedelisk twang. Tankene mine går mer til Canada og et par andre særs gode duoer, nemlig Kacy & Clayton og ikke minst Ian & Sylvia Tyson og deres smått legendariske album Great Speckled Bird fra tampen av seksti-tallet.

Jeg gleder meg stort til å høre albumet som kommer i mai. Ingvild Flottorp har vist fra før at hun er en låtskriver av rang og Øyvind Blomstrøm har fått fritt utløp for sine mange ideer her. Ser også fram til en helaftens konsert med dette materialet etter å ha fått en liten smakebit på Blomstrøms konsert på Postkontoret tidligere i vinter.

Stian F. Svehagen

Comments