Hollow Hand | More Blood on Brighton Beach

Hollow Hand - More Blood on Brighton Beach

(Cosmic Ocean, 2024)

Hollow Hand har de siste tre-fire årene vært et av mine favorittband/artister. Bak navnet skjuler Max Kinghorn-Mills seg. Kinghorn-Mills har fra sitt hjemsted i Brighton snekret sammen låter i lang tid i det pop-psykedeliske landskapet. Inspirert av gammel britisk folk, filmen Wicker Man og andre obskuriteter så kunne resultatet raskt blitt temmelig smalt. Smalt i popularitet er det nok kanskje, men det er ikke musikkens feil. Her leveres intrikate melodier med en popsensibilitet som kan minne om ikke bare Paul McCartney, men også John Lennon og ikke minst George Harrison. Sjekk ut den grisebra coveren av "Only a Northern Song".

Jeg fikk endelig oppleve bandet i fjor da de varmet opp for, og så var backingbandet, til Caitlin Rose på den intime, men svært gode scenen Belleville på Torshov. Et meget godt liveband. Noe man også kan høre på denne utgivelsen. More Blood on Brighton Beach (et fiffig nikk til den legendariske Sonic Youth liveskiva som nettopp ble reutgitt) ble utgitt på kassett nå i februar. Det er trykket et bittelite opplag på 50 stk. Sist jeg sjekket var det noen igjen. Fanzine-estetikk, men med krystallklar lyd. Foruten nesten hele Hollow Hand gigen får man også et par låter fra folk-rock bandet The New Eaves (fra Wicker Man-soundtracket) og ikke minst en meget god en fra Sean Thompson's Weird Ears som for anledningen hadde med seg Spencer Cullum og Erin Rae. En konsert jeg gjerne skulle vært på dette, men denne tapen får være en god trøst.

Konserten ble også filmet og det ligger foreløpig et klipp ute, herlige småsyrete versjoner av låtene "Milestone" og "Heaven Just Watched". Disse kan du sjekke ut under her.

Stian F. Svehagen

Comments