Graham Nash & David Crosby | In Concert 1970


Graham Nash & David Crosby - In Concert BBC (11. september 1970)

Noen ganger må jeg bare se dette opptaket fra programserien, In Concert, fra BBC. For meg er dette terapi i form av musikk. Du trenger ikke mindfulness når du kan sette på dette opptaket og oppnå nirvana. 

Crosby, Stills, Nash & Young blir oppløst sommeren 1970. Dels på grunn av at Stephen Stills stjeler ekstra plass i settet for å imponere Bob Dylan på en konsert i Chicago, dels på grunn av at Rita Coolidge forlater Stills til fordel for Graham Nash. I perioden etter dette, fra september 1970 til mai 1971 utgir alle de fire hver sine solo-album. De ikke helt ukjente After the Gold Rush (september '70), Stephen Stills (november '70), If I Could Only Remember My Name (februar '71) og Songs For Beginners (mai '71).

Crosby og Nash utgir sine solodebuter våren '71 og det er i hovedsak materiale fra disse de spiller på denne tv-opptredenen i september '70. Klippet åpner med en ståpels-fremkallende Simple Man (som handler om bruddet med Joni Mitchell) av Nash. Det man ønsker seg her i livet er noen som ser på en på samme måte som David Crosby ser på Nash i det han kommer inn for å legge harmoniene på det andre refrenget her. 

Man skulle jo tro at dette var selve høydepunktet, men det er Crosby som stjeler showet med den gyldne kvartetten Song With No Words (Tree With No Leaves), Guinnevere, The Lee Shore (les mer om denne låta her) og Traction in the Rain. Med tanke på at de to herrene mest sannsynlig var høye som fly under opptaket (noe snakket mellom låtene bærer preg av) så er det helt drøyt det de leverer av harmonier. Det er to unge herrer på toppen av sine karrierer man her får helt avslappa og naturlig. Klippet er noe av det beste som finnes tilgjengelig på nett. Vær så god.

Stian F. Svehagen

Comments